Krówkowe ciasteczka

Pewnego dnia upiekłam ciasteczka. O dziwo nie dodałam do nich ani grama czekolady. W ciasteczkach przeważał smak krówki. Może dlatego, że w tym przepisie postawiłam właśnie na krówki. Przygotowanie ich zajmuje troszkę czasu, ale dla takiego smaku warto chwilę dłużej posiedzieć w kuchni.




Składniki:
Ciasto
- 1 jajko
- 10 dag margaryny
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 szklanka mąki tortowej
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatkowo:
- gotowa polewa krówkowa
- 4 sztuki krówki




Sposób przygotowania:
1. Najpierw margarynę, mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia dajemy do miski.
2. Następnie margarynę z tymi składnikami rozcieramy opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.
3. Dodajemy do tego jajko i zagniatamy ciasto.
4. Z kolei z ciasta formujemy kuleczki i rozpłaszczamy je.
5. Układamy na blaszce i pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach.
6. Upieczone ciasteczka odstawiamy do ostygnięcia.
7. Następnie gotową polewę krówkową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Smarujemy nią ciasteczka.
8. Krówki rozdrabniamy i posypujemy nią ciasteczka. Smacznego!


25 komentarzy:

  1. aż ślinka cieknie! wyglądają przepysznie :) obserwuję kochana :)
    https://upadle-marzenia.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakowicie wyglądają. Uwielbiam krówkowy smak <3
    Pozdrawiam cieplutko;) Tak Po Prostu BLOG

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, również uwielbiam ten smak. Pozdrawiam :)

      Usuń
  3. Daj jednego! Heheheh...wyglądają smacznie. ;)
    Chciałam się zapytać ile ty masz lat? I skąd u Ciebie takie zainteresowanie?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proszę bierz :D A odpowiadając na Twoje pytania to mam 16 lat, w następnym roku 17 (tak wiem jestem młoda). Sama do końca nie wiem skąd u mnie takie zainteresowanie. Moja mama zawsze piekła bardzo dobre ciasta, ciasteczka itp. Na początku wiadomo zaczynałam od koktajli, potem nauczyła mnie mama robić ciasto. Robiłam to sporadycznie, a potem coraz częściej, sporo też miałam wolnego czasu na wakacjach. Polubiłam też strasznie robienie zdjęć. Te wszystkie czynniki wpłynęły na to, że w końcu pieczenie stało się moją pasją. Mogę piec, a potem to zjeść i w dodatku mogę to łączyć z robieniem zdjęć ^^

      Usuń
  4. Jakie pyszności :) Chętnie wypróbuje przepis bo u mnie w domu uwielbiają krówki :)
    Mój blog - Klik

    OdpowiedzUsuń
  5. Muszą być pyszne! Aż naszła mnie ochota na coś słodkiego :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniam! Zjadłabym :)

    Zapraszam-Mój blog
    Odwdzięczam się za każdą obserwacje :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Czemu przeglądam takie rzeczy jak jestem przed obiadem? :D
    Wygląda smakowicie, zapisuję sobie przepis na przyszłość ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. wyglądają przepysznie, gratuluję umiejętności, bo ja to bym chyba kuchnię spaliła haha. Może się skuszę i spróbuję zrobić :D
    http://xlifestylebynika.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)