Wielkanocne ciasteczka z dżemem ananasowym

Jedne z najprostszych ciasteczek. Kruchutkie- takie jak lubię i do tego ulubiony dżem. Pycha :)






Składniki

- 1 szklanka mąki tortowej
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 10 dag margaryny
- 1 żółtko
Dodatkowo:
- 140 g dżemu ananasowego 
 

Sposób przygotowania:

1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godziny do schłodzenia. Na stolnicy lekko posypanej mąką wałkujemy ciasto i wycinamy ciasteczka do pary- jedno z króliczkiem, drugie bez. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 

2. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut do zrumienienia. Ciasteczka wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. 

3. Zimne ciasteczka przekładamy dżemem. Gotowe! 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)