Miętowa gorąca czekolada z mini piankami

Na zimowe dni, jesienne wieczory gorąca czekolada jest idealna. Nawet możemy taką wypić w lecie gdy pogoda nam nie dopisze. Niezwykle prosta.





Składniki

- 10 dag czekolady miętowej
- 10 dag czekolady gorzkiej
- 500 ml mleka

dodatkowo:
- mini pianki według uznania

Sposób przygotowania:

1. Najpierw mleko podgrzewamy, aż będzie ciepłe.
2. Czekoladę łamiemy na kosteczki. Stopniowo wrzucamy ją do mleka cały czas mieszając. Gotujemy aż całkowicie czekolada się rozpuści.
3. Napój przelewamy do kubków i wrzucamy po kilka mini pianek.
4. Gotowe! Smacznego! 
 

 

1 komentarz:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)