Składniki
- 25 dag margaryny- 4 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżka miodu prawdziwego
- 1 cukier waniliowy
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1,5 szklanki mąki tortowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka przyprawy do piernika
Sposób przygotowania:
1. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i dokładnie ucieramy. Dodajemy miód i przyprawę do piernika, ucieramy. Dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia, dokładnie ucieramy.2. Do formy silikonowej nakładamy po porcji ciasta.
3. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Ciastka sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone i studzimy. Ostudzone wyjmujemy z formy. Gotowe!
Winter is coming ;)
OdpowiedzUsuń