Babeczki z ajerkoniakiem

Nie ma świąt wielkanocnych bez babki. Proponuję takie małe do koszyczka :)







Składniki

- 2 jajka
- 0,5 szklanki cukru
- 12,5 dag margaryny
- 0,5 szklanki mąki tortowej
- 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1 cukier waniliowy
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki ajerkoniaku


Sposób przygotowania:

1. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo wbijamy po jednym jajku cały czas ucierając, dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia, dokładnie ucieramy. Dodajemy ajerkoniak i ucieramy. 

2. Ciasto przekładamy do silikonowej formy do pieczenia babeczek. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Letnie wyjmujemy z formy. Gotowe! 
 
 

1 komentarz:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)