poniedziałek, 11 listopada 2019

Wafelki z ajerkoniakiem

Szybkie i proste do kawy. Polecam.






Składniki

- 5 wafli
- 25 dag margaryny Palma/kasia
- 3 łyżki cukru pudru
- 4 łyżki ajerkoniaku

dodatkowo:
- 5 dag białej czekolady


Sposób przygotowania:

1. Margarynę z cukrem pudrem ucieramy na puszystość. Następnie dodajemy ajerkoniak i ucieramy. 

2. Wafle przekładamy kremem. Na wafle kładziemy deskę i obciążamy opakowaniami cukru, aby wafel się dobrze skleił. Po około 3 godzinach wafel kroimy. 

3. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Czekoladą dekorujemy wafelki. Gotowe! 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 komentarz:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)