Gałki oczne

Witam w Halloween. Nie ukrywam, że jest to jedno z moich ulubionych świąt :) Z wielkim uśmiechem na twarzy przygotowuję halloweenowe słodkości. Te trufelki zrobiłam w 2017, ale stwierdziłam, że muszę Wam je pokazać. Z tego co pamiętam były bardzo pyszne. Mi trufelki zawsze smakują, w szczególności te oblane w białej czekoladzie. Zdjęcia jeszcze robione starym aparatem.




 

Składniki

- 17 dag herbatników
- 12,5 dag margaryny Kasi
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka kakao
- 10 dag białej czekolady
- 16 cukierków na źrenice 
 

Sposób przygotowania:

1. Herbatniki bardzo drobno kruszymy lub mielimy.
2. Margarynę ucieramy na puszystość. Następnie dodajemy cukier puder i kakao, ucieramy.
3. Dodajemy jeszcze herbatniki i ponownie ucieramy.
4. Z gotowej masy formujemy kulki.
5. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy ją na dwie minutki aby nie była gorąca.
6. Kulki zanurzamy w czekoladzie. Po około dwóch minutach wciskamy w nie cukierki.
7. Odstawiamy do lodówki, aby czekolada zastygła.
8. Gotowe! Smacznego! 
 
 

1 komentarz:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)