Składniki
- 17 dag herbatników- 12,5 dag margaryny Kasi
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka kakao
- 10 dag białej czekolady
- 16 cukierków na źrenice
Sposób przygotowania:
1. Herbatniki bardzo drobno kruszymy lub mielimy.2. Margarynę ucieramy na puszystość. Następnie dodajemy cukier puder i kakao, ucieramy.
3. Dodajemy jeszcze herbatniki i ponownie ucieramy.
4. Z gotowej masy formujemy kulki.
5. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy ją na dwie minutki aby nie była gorąca.
6. Kulki zanurzamy w czekoladzie. Po około dwóch minutach wciskamy w nie cukierki.
7. Odstawiamy do lodówki, aby czekolada zastygła.
8. Gotowe! Smacznego!
Jakie one smaczne :D
OdpowiedzUsuń