Kotlety ryżowe z jabłkami

Polecam zrobić tak proste i smaczne kotleciki.





Składniki

- 1 woreczek ryżu białego (15 dag)
- 1 cukier waniliowy
- 2 małe jabłka
- wiórki kokosowe do obtoczenia kotletów

Sposób przygotowania:

1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy. Do letniego dodajemy cukier i wcześniej starte na tarce jabłka odciśnięte z soku. Z masy formujemy kotlety i obtaczamy je w wiórkach. Wstawiamy je na około 30-40 minut do lodówki aby stężały. 

2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety po kilka minut z każdej strony. Gotowe!




























Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)