Cynamonowe trufelki

Małe słodkości :)






 

 

Składniki

- 1,5 szklanki pokruszonych biszkoptów
- 10 dag margaryny Kasi
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżeczka cynamonu

Dodatkowo:
- 10 dag białej czekolady
- kolorowa posypka

Sposób przygotowania:

1. Ucieramy margarynę z cukrem pudrem na puszystość. Dodajemy cynamon i ucieramy. Biszkopty kruszymy i stopniowo dajemy do margaryny przy tym cały czas ucierając. 

2. Z masy formujemy kuleczki. 

3. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zanurzamy w niej trufelki i dekorujemy posypką. Odstawiamy do zastygnięcia. Gotowe! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)