Składniki
- 2 szklanki mąki tortowej- 0,5 szklanki cukru pudru
- 20 dag margaryny
- 3 żółtka
- 1,5 łyżki kakao
Dodatkowo:
- 1 słoiczek dżemu ananasowego
- kilka mini pianek
Sposób przygotowania:
1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części: jedną większą, drugą mniejszą. Do większej części dodajemy kakao i zagniatamy. Formujemy kule i wkładamy do lodówki na pół godziny do schłodzenia. Na stolnicy lekko posypanej mąką wałkujemy kakaowe ciasto i wylepiamy nim formę na tartę.Nakłuwamy widelcem. Z pozostałego ciasta wycinamy zajączki.2. Pieczenie: Mazurek i ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut do zrumienienia.Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia.
3. Nakładamy do mazurka dżem i układamy na przemian zajączki. Pianki przecinamy na pół i robimy zajączkom ogonki. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)