Składniki
Kwiaty:- 100 g masła 82 %
- 60 g mleka skondensowanego
- fioletowy i zielony barwnik spożywczy
Dodatkowo:
- opakowanie rożków waflowych do lodów
Sposób przygotowania:
1. Masło ucieramy na puszystość, do białości. Stopniowo dodajemy mleko i ucieramy. Krem dzielimy na dwie części. Mniejszą część barwimy na zielono. Drugą na fioletową.2. Fioletowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskamy róże w rożkach . Zielony krem przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką do listków i wyciskamy liście w wolne miejsca pomiędzy różami. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)