Składniki
- 1 szklanka mąki tortowej- 1/4 szklanki cukru pudru
- 10 dag margaryny
- 1 żółtko
Dodatkowo:
- 140 g dżemu ananasowego
Sposób przygotowania:
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godziny do schłodzenia. Na stolnicy lekko posypanej mąką wałkujemy ciasto i wycinamy ciasteczka do pary- jedno z króliczkiem, drugie bez. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.2. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut do zrumienienia. Ciasteczka wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia.
3. Zimne ciasteczka przekładamy dżemem. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)