Składniki
ciasto:- 1 szklanka mąki tortowej
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 10 dag margaryny
- 1 żółtko
- 1 cukier waniliowy
Krem:
- serek homogenizowany waniliowe (15 dag)
- 1 galaretka cytrynowa
- 0,5 szklanki gorącej wody
Do dekoracji:
- słodycze, kwiaty
Sposób przygotowania:
1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godziny do schłodzenia. Na stolnicy lekko posypanej mąką wałkujemy ciasto i wylepiamy nim formę na tartę o średnicy około 18 cm. Tartę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
2.
Krem: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie.
Odstawiamy do lekkiego stężenia. Serki przekładamy do miski. Dodajemy
lekko stężoną galaretkę i ubijamy. Krem wylewamy do tarty. Odstawiamy do
zastygnięcia.
3. Dekoracja: tartę dekorujemy słodyczami, kwiatami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)