Cytrynowa krucha tarta

Takie tary to ja lubię :)







Składniki

ciasto:
- 1 szklanka mąki tortowej
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 10 dag margaryny
- 1 żółtko
- 1 cukier waniliowy

Krem:
- serek homogenizowany waniliowe (15 dag)
- 1 galaretka cytrynowa
- 0,5 szklanki gorącej wody

Do dekoracji:
- słodycze, kwiaty

Sposób przygotowania:

1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godziny do schłodzenia. Na stolnicy lekko posypanej mąką wałkujemy ciasto i wylepiamy nim formę na tartę o średnicy około 18 cm. Tartę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
 
2. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Serki przekładamy do miski. Dodajemy lekko stężoną galaretkę i ubijamy. Krem wylewamy do tarty. Odstawiamy do zastygnięcia. 

3. Dekoracja: tartę dekorujemy słodyczami, kwiatami. 
 
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)