Budyń jaglany z truskawkami (wegański)

Polecam zrobić, jest przepyszny.








Składniki

- 0,5 szklanki kaszy jaglanej
- 2 szklanki mleka migdałowego (napoju)
- 1,5 szklanki truskawek
Dekoracja:
- listki melisy, truskawki

Sposób przygotowania:

1. Kaszę i mleko dajemy do rondelka. Zagotowujemy i na małym ogniu gotujemy przez 15 minut często mieszając.  

2. Ugotowaną kaszę miksujemy blenderem. Do letniej dodajemy truskawki i ponownie blendujemy. Budyń przekładamy do szklanek. Dekorujemy melisą i truskawkami. Gotowe! 
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)