Składniki
Ciasto:- 1,5 szklanka mleka
- 2 szklanki mąki tortowej
- 2 jajka
- 1 cukier waniliowy
- 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka )
- 4 łyżki zblendowanego szpinaku
Nadzienie:
- 250 g sera białego półtłustego
- 1 budyń malinowy ( z cukrem)
- 1 szklanka truskawek
- 1 żółtko
Dodatkowo:
- 5 dag białej czekolady
- truskawki do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. Ciasto: Z podanych składników miksujemy gładkie bez grudek ciasto.2. Smażenie: Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cieniutkie naleśniki do zrumienienia z obu stron.
3. Nadzienie: Ser biały ucieramy z budyniem w proszku, pokrojonymi truskawkami i żółtkiem.
4. Przekładanie: Przestudzone naleśniki smarujemy serkiem i zwijamy w ruloniki.
5. Dekoracja: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dekorujemy naleśniki czekoladą oraz truskawkami. Gotowe!
Urocze :) Ciekawe czy moja córka by się na nie skusiła. Raczej odmawia jedzenia zielonych rzeczy :D
OdpowiedzUsuń