Kokosowy sernik z ananasem

Jutro niedziela, więc polecam upiec taki łatwy serniczek. U mnie nie ma weekendu bez tego wypieku.






Składniki

Sernik:
- 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku )
- 1 niepełna szklanka cukru
- 15 dag margaryny
- 5 jajek
- 1 cukier waniliowy
- 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy )
- 1 szklanka wiórek kokosowych

Dodatkowo:
- 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
- melisa, stokrotki do dekoracji
- 1 puszka ananasów


Sposób przygotowania:

1. Masa serowa: Margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy. Wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i całość dokładnie ucieramy. Dodajemy wiórki, całość dokładnie mieszamy. 

2. Pieczenie: Blaszkę o wymiarach około 24cmx35cm wykładamy papierem do pieczenia i biszkoptami. Wylewamy masę serową. Układamy pokrojone ananasy. Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70-80 minut do zrumienienia. Upieczony sernik studzimy w piekarniku, a następnie zimny przekładamy do lodówki na kilka godzin. Sernik dekorujemy stokrotkami i melisą. Gotowe! 



 

























1 komentarz:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)