Składniki
Sernik:- 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku )
- 1 niepełna szklanka cukru
- 15 dag margaryny
- 5 jajek
- 1 cukier waniliowy
- 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy )
- 1 szklanka wiórek kokosowych
Dodatkowo:
- 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
- melisa, stokrotki do dekoracji
- 1 puszka ananasów
Sposób przygotowania:
1. Masa serowa: Margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy. Wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i całość dokładnie ucieramy. Dodajemy wiórki, całość dokładnie mieszamy.2. Pieczenie: Blaszkę o wymiarach około 24cmx35cm wykładamy papierem do pieczenia i biszkoptami. Wylewamy masę serową. Układamy pokrojone ananasy. Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70-80 minut do zrumienienia. Upieczony sernik studzimy w piekarniku, a następnie zimny przekładamy do lodówki na kilka godzin. Sernik dekorujemy stokrotkami i melisą. Gotowe!
Słodkie mistrzostwo *>*
OdpowiedzUsuń