Ciasto jogurtowe z musem truskawkowym

Bardzo lubię robić takie pianki. Bez pieczenia, nawet proste, najgorsze jest tylko czekanie aż zastygnie.






Składniki

- 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego
- 2 galaretki o smaku truskawkowym
- 2 szklanki gorącej wody
- 1 szklanka musu truskawkowego
- 7 okrągłych biszkoptów

dodatkowo:
- truskawki, melisa, biszkopciki, czekolada malinowa


Sposób przygotowania:

1. Tortownicę o średnicy 16 cm wykładamy folią aluminiową. Na spód dajemy biszkopty. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Jogurt miksujemy z musem truskawkowym i z tężejącymi galaretkami. Masę wylewamy do formy i wkładamy do lodówki do stężenia na kilka godzin. 

2. Zastygnięte ciasto wyjmujemy z tortownicy. Ciasto dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą, truskawkami, listkami melisy, kostkami czekolady i małymi biszkoptami. Gotowe! 
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)