Składniki
- 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego- 2 galaretki o smaku truskawkowym
- 2 szklanki gorącej wody
- 1 szklanka musu truskawkowego
- 7 okrągłych biszkoptów
dodatkowo:
- truskawki, melisa, biszkopciki, czekolada malinowa
Sposób przygotowania:
1. Tortownicę o średnicy 16 cm wykładamy folią aluminiową. Na spód dajemy biszkopty. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Jogurt miksujemy z musem truskawkowym i z tężejącymi galaretkami. Masę wylewamy do formy i wkładamy do lodówki do stężenia na kilka godzin.2. Zastygnięte ciasto wyjmujemy z tortownicy. Ciasto dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą, truskawkami, listkami melisy, kostkami czekolady i małymi biszkoptami. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)