Składniki
- 3 jajka- 20 dag margaryny
- 0,5 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 szklanka mąki tortowej
- 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki ciemnego kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
dodatkowo:
- 2 tabliczki mlecznej czekolady
- żelki dżdżownice
Sposób przygotowania:
1. Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy, wsypujemy obie mąki, kakao i proszek do pieczenia i dokładnie ucieramy.Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.2. Pieczenie: Pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia, sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone.Upieczone studzimy.
3. Dekoracja: Jedną tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i smarujemy nią każdą muffinkę. Drugą tabliczkę czekolady z odrobiną zimnej wody rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Z czekolady powstaną grudki. Na muffinki nakładamy czekoladową ziemię i żelki. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)