Kokosowe ucierane z truskawkami i cynamonem

Polecam zrobić w sezonie truskawkowym, najlepiej smakuje ze świeżymi owocami. Najzwyklejsze i najprostsze ciasto.







Składniki

- 3 jajka
- 20 dag margaryny
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki tortowej
- 1 szklanka mąki krupczatki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- 0,5 szklanki wiórek kokosowych

dodatkowo:
- 25 dag truskawek
- 2 łyżeczki cynamonu 
 

Sposób przygotowania:

1. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy. Następnie wsypujemy wiórki kokosowe, obie mąki z proszkiem do pieczenia i ucieramy. 

2. Ciasto przekładamy do foremki keksówki o wymiarach 35 cm x 10 cm x 7 cm , wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch kładziemy połówki truskawek i posypujemy cynamonem. 

3. Pieczemy około 40 - 50 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. 

4. Upieczone ciasto studzimy i kroimy. 
 

 
 
 
 

1 komentarz:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)