Składniki
- 3 jajka- 20 dag margaryny
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki tortowej
- 1 szklanka mąki krupczatki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- 0,5 szklanki wiórek kokosowych
dodatkowo:
- 25 dag truskawek
- 2 łyżeczki cynamonu
Sposób przygotowania:
1. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy. Następnie wsypujemy wiórki kokosowe, obie mąki z proszkiem do pieczenia i ucieramy.2. Ciasto przekładamy do foremki keksówki o wymiarach 35 cm x 10 cm x 7 cm , wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch kładziemy połówki truskawek i posypujemy cynamonem.
3. Pieczemy około 40 - 50 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
4. Upieczone ciasto studzimy i kroimy.
Gdzie kokos tam i ja :D
OdpowiedzUsuń