Malinowe serniczki w tartaletkach


Sernik z malinami jest przepyszny. W postaci tartaletek zachęca jeszcze bardziej do skosztowania.




 

Składniki

ciasto:
- 1 szklanka mąki tortowej
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 10 dag margaryny
- 1 jajko

Sernik:
- 25 dag białego sera
- 0,5 szklanki malin
- 1 cukier waniliowy
- 1 budyń waniliowy
- 3 łyżki cukru
- 1 jajko

dekoracja:
- kilka malin
- listki melisy


Sposób przygotowania:

1. Ciasto: Mąkę i cukier puder dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tymi składnikami. Dodajemy jajko i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 1 godzinę do schłodzenia. Po tym czasie ciasto wałkujemy i wylepiamy nim foremki na tartaletki. Średnica foremek wynosi około 9 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem. 

2. Sernik: ser blendujemy jajkiem. Następnie blendujemy z cukrem waniliowym, cukrem i budyniem. Dodajemy maliny i blendujemy na gładki sernik. Masę serową nakładamy do tartaletek. 

3. Pieczenie: Pieczemy przez około 1 godzinę w temperaturze 160 stopni. Upieczone tartaletki wyjmujemy z foremek i odstawiamy do ostygnięcia. 

4. Dekorujemy malinami i listkami melisy. Gotowe! 
 

 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)