Składniki
- 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego- 1 galaretka o smaku malinowym
- 1 szklanka gorącej wody
dodatkowo:
- 10 dag czekolady malinowej
- listki melisy, kwiaty, maliny, herbatniki do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Jogurt miksujemy z z tężejącą galaretką. Masę wylewamy do obręczy o średnicy 9 cm wyłożonych papierem do pieczenia i wkładamy do lodówki do stężenia na kilka godzin.2. Zastygnięte torciki wyjmujemy z obręczy. Ciasto dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą, listkami melisy, malinami, kwiatami i herbatnikami. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)