Składniki
kulki ryżowe:- 1 woreczek ryżu (15 dag)
- 500 ml mleka
- 1 dag margaryny tortowej
- 8 dag cukru
- 2 dag wiórków kokosowych
- 1 łyżeczka soku z cytryny
sos gruszkowy:
- 2 gruszki
- 500 ml gorącej wody
- 2 łyżeczki soku z cytryny
Sposób przygotowania:
2. Sos: Gruszki obieramy, kroimy i przekładamy do garnka. Gruszki skrapiamy sokiem z cytryny Zalewamy je wodą. Gotujemy przez kilka minut. Następnie gruszki lekko blendujemy. Zdejmujemy z ognia.
3. Nakładamy do talerzy po porcji sosu i kilka kulek ryżowych. Dekorujemy listkami melisy. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)